четвер, 24 вересня 2020 р.

 Майстерність викладача в умовах дистанційного навчання – на часі

На вебінар-платформі ZOOM 23 вересня 2020 року Навчально-методичним  центром професійно-технічної освіти у Сумській області проведено онлайн-засідання секції молодого викладача «Майстерність як прояв  індивідуального стилю професійної діяльності  викладача»,  під час якого обговорено актуальні питання організації освітнього процесу в умовах змішаного (дистанційного) навчання. Координатор Школи молодого викладача Валентина ЛАБУДЬКО акцентувала увагу присутніх  на індивідуальному стилі роботи кожного  викладача в умовах змішаного (дистанційного) навчання. Майстер-клас з питання «Організація навчального процесу у  віртуальному просторі  за допомогою «Google Classroom» провела Юлія ГОНЧАРОВА, методист ДНЗ «Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту»; з питання «Створення інтерактивного кроссворду» - Ірина СМИРНОВА,  методист НМЦ ПТО у Сумській області. Поради молодим викладачам надала Ольга СМОЛЕНКО, методист НМЦ ПТО у Сумській області. 

Досвід роботи з питань використання сучасних ІКТ презентували: 

Алла СКЛЯР, викладач української мови та літератури ДПТНЗ «Роменське ВПУ»,  з теми «Сучасний онлайн-урок – формат креативних ідей для викладача і учня»; Анна КУРИЛО, викладач української мови та літератури ДПТНЗ «Лебединське ВПУ лісового господарства», з теми «Використання інтерактивної презентації Prezi на уроках української мови та літератури в умовах дистанційного навчання»; Лариса РУДЕНКО, викладач української мови та літератури ДНЗ «Білопільське ВПУ», з теми «Універсальна онлайн-дошка Padlet – інструмент взаємодії викладача і учня в реальному часі». 

Один із аспектів у роботі викладача - Акторська майстерність – розкрив   Дмитро БУДЯНСЬКИЙ, доцент, кандидат педагогічних наук Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, та запросив на навчання до СДПУ випускників ЗП(ПТ)О.

 


Підсумки онлайн-засідання підбито через тестування у  Google формах, яке провела Олена ПЕРОГАНИЧ, викладач інформатики ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр ПТО».  

Матеріали  засідання секції молодого викладача розміщені  на сторінці  «Засідання ШМВ».




Немає коментарів:

Дописати коментар