середу, 26 вересня 2018 р.


Модернізація змісту освіти – вимога часу

Питання нового змісту освіти, заснованого на формуванні компетентностей, потрібних для успішної самореалізації в суспільстві, розглянуто на засіданні Школи молодого викладача загальноосвітньої підготовки 26 вересня 2018 року на базі ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну».


Директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Наталія Самойленко зорієнтувала присутніх на потребах учня в освітньому процесі та новій ролі викладача – не як єдиного наставника, а як модератора в індивідуальній освітній траєкторії молодої людини. 
Увагу викладачів звернуто на підвищенні професійної компетентності через самоосвіту та ролі методичного кабінету закладу освіти як центру удосконалення педагогічної майстерності. 


Молоді педагоги мали можливість відвідати 3 уроки:  англійської мови «Світ мистецтва», української мови "Наголос. Складні випадки наголошування слів", фізичної культури «Легка атлетика. Відпрацювання низького старту», 2 позаурочні заходи:   «Осінні барви з ароматом кави»,   «Як спілкуватися продуктивно» та ознайомитися з методикою підготовки учнів до проведення ЗНО-2019. Закінчилося навчання з молодими викладачами проведенням майстер-класу по створенню електронного портфоліо викладача.


З матеріалами семінару можна ознайомитися на сторінці блогу «Засідання ШМВ». 


Немає коментарів:

Дописати коментар